A natural alternative to antibiotics

Het proces, van zaadje naar eindproduct

Bij Ropaharm beheren wij zelf ons productieproces van begin tot eind.

  • Wij hebben onze eigen oreganovelden
  • Wij verwerken onze planten zelf
  • Wij produceren alle producten in onze eigen fabriek

oregano-bag-can

Stap voor stap

1. Veredeling

Allereerst zorgen we door middel van een veredelingsproces dat we een sterke populatie oregano-plantjes hebben.

2. Selectie

Hieruit worden vervolgens de beste plantjes geselecteerd. Een belangrijke stap in ons proces waarbij ervaring doorslaggevend is.

3. Opkweken

Gedurende 6 weken worden de plantjes in onze kassen onder gereguleerde omstandigheden (temperatuur, luchtvochtigheid, licht) opgekweekt totdat ze ongeveer 10 cm groot zijn, en klaar om de grond in te gaan. De grond waar ze in gaan is zorgvuldig voorbereid en heeft de juiste samenstelling om te zorgen dat onze plantjes kunnen uitgroeien tot rijke oregano-planten.

4. Oogsten

Na ongeveer anderhalf jaar zijn de planten klaar om geoogst te worden. De planten hebben nu een goede omvang, en de juiste samenstelling om een grote hoeveelheid werkzame bestanddelen te bevatten.

5. Stoomdestillatie 

Wij gebruiken stoomdestillatie voor het scheiden van de relevante actieve bestanddelen en het overige plantmateriaal. Na deze stap hebben we een zuivere, krachtige etherische olie, met een zeer hoge concentratie carvacrol – gemiddeld boven de 70% – en een restproduct waar we onder andere thee van kunnen maken, en voedsel op natuurlijke wijze mee kunnen conserveren.

6. Productie van ons eindproduct

Etherische oregano olie is het belangrijkste bestanddeel van onze producten. In onze fabriek verwerken we de olie samen met andere werkzame stoffen, en dragers, zoals water, en tarwemeel, tot verschillende vloeibare en poedervormige eindproducten. Doordat we onze grondstoffen analyseren, en rekening houden met natuurlijke fluctuaties van de bestanddelen, kunnen we een consistent eindproduct garanderen dat keer op keer dezelfde werkzaamheid heeft.

Wat nog meer? Meer dan 10,000 gebruikers kozen voor Ropadiar®, in meer dan 25 landen wereldwijd!

Ropadiar® is niet voor niets wereldberoemd. probeer het nu, en ontdek de kracht van oregano!

  • Het eerste oreganoproduct dat er was
  • Het beste oreganoproduct dat er is
Bestel Ropadiar® Nu!